Een dag aan het strand

Nu het weer mooier weer wordt dacht mijn vrienden en ik: laten we een keer naar het strand gaan. Het water zal nog wel ijskoud zijn, maar het weer zit mee en we hebben toch meer vrije tijd nu we geen school meer hebben. Benieuwd naar mijn ervaring op het strand? Lees dan snel verder!

De eerste keer naar het strand in 2020

Nou, daar gingen we dan. Vol met goede moed begaven ik en 4 vrienden zich naar het strand. Het zou die dag 17 graden worden, dat beloofde al wel wat goeds maar was toch niet helemaal hetzelfde als die hete zomerdagen die we gewend waren.

Desalniettemin waren we met volle teugen aan het genieten van de zon op weg naar het strand. Eenmaal daar aangekomen bleek er een ontzettend onstuimige noordwester wind te staan, die direct over het strand gierde.

Niet uit het veld te slaan begaven wij ons toch naar beneden over het duinpad. We besloten een beschut plekje op te zoeken tussen het helmgras om toch een beetje van het warme weer te genieten. Maar ook dit duurde niet lang want al gauw kwamen er behalve de harde wind, ook wolken opzetten.

Nog steeds bleven wij volhardend in het helmgras liggen. Een van mijn vrienden besloot toch maar de zandreep op te gaan en eenmaal daar gekomen kwam hij op een idee, wat hij even later met ons deelde.

Een nieuw avontuur

Hij had namelijk een windsurfer gezien ter hoogte van het volgende strand, en wij wisten dat je daar spullen kon huren om het water op te gaan. We hoefden er niet lang voer na te denken en we zeiden het helmgras vaarwel om onze reis voort te zetten naar het nabijgelegen strand.

Eenmaal bij de verhuurtent aangekomen namen wij plaats op de ontzettend comfortabele loungesets. Ik vond deze zó lekker zitten dat ik er direct ook eentje voor thuis wilde hebben. Ik vroeg aan de eigenaar van de tent waar hij ze vandaan had gehaald en moest mij bekennen dat ze gewoon bij Tuinmeubelland vandaan kwamen. Was dat even een meevaller! Dat betekent dat ze ook nog van goede kwaliteit zijn. Dat is fijn.

Na dit gesprek met de verhuurder besloten wij om een simpele surfplank te huren en te gaan surfen op de golven die de harde wind ons voortbracht. Nog nooit hadden wij op een surfplank gestaan, dus dit was voor ons een hele leuke ervaring. Zo hebben wij uiteindelijk toch nog genoten van het weer, alleen dan op een andere manier dan wij verwacht hadden!

Geef een reactie