Gaan we voor een visgraat vloer of toch wat anders?

Sinds de pandemie is mijn gezin veranderd in een echt klus gezin. Wij waren altijd al wel een doe-het-zelf-familie, maar sinds de pandemie is dat alleen maar erger geworden. Zelf houd ik er enorm veel van om zelf projecten te starten. Ik krijg erg veel plezier van elk stap van het klus-proces, van bedenken tot uitvoeren en afmaken, het blijft altijd leuk. Omdat we ons nu veel thuis moeten vermaken is dit gedrag alleen maar erger geworden. Mijn nieuwste project wordt de vloer in de woonkamer. Wij hebben op het moment een hele mooi, maar wel oude, houten vloer. Los van mijn doe-het-zelf-gedrag wordt het echt tijd dat deze vloer vervangen wordt. Alleen is dit best een flink project, al het meubilair moet dan tijdelijk even de uit de woonkamer worden gehaald. Ook blijft de belangrijkste vraag nog: “wat voor vloer neem je?”. Visgraat vloeren blijven erg mooi en tijdloos, maar ik wil zelf ook iets wat ik noem ‘houten vloeren Amsterdam’. Laat me uitleggen wat ik bedoel.

 

Sfeervolle vloeren

Ben je ooit wel eens in een oud Amsterdams huis geweest. Deze hebben allemaal hele mooie, traditionele, houten vloeren. Het zijn geen visgraat vloeren, de planken worden namelijk niet in dit patroon neergelegd. De ‘houten vloeren Amsterdam’ worden gewoon recht neergelegd. Ik noem dit soort houten vloeren; houten vloeren Amsterdam omdat dit soort vloeren Amsterdam schreeuwen voor mij. Je vindt ze namelijk in alle oude grachtenpanden door heel Amsterdam heen. De houten vloeren Amsterdam hebben gewoon zo veel sfeer en geven een heel warm gevoel aan een huis, om deze reden ben ik ze houten vloeren Amsterdam gaan noemen. Ik twijfel enorm om deze vloer te nemen want ik woon zelf niet in Amsterdam. Het voelt daarom niet helemaal goed om houten vloeren Amsterdam in mijn boerenwoning te leggen.

 

Visgraat vloer

Ik heb een visgraat vloer al eerder genoemd. Een visgraat vloer vind ik tijdloos en dat vind ik belangrijk aspect van deze vloer. Want op dit moment vind je misschien de houten vloeren Amsterdam mooi en over 10 jaar niet meer. Ik plan er niet op om over 10 jaar weer een nieuwe vloer te nemen. Een visgraat vloer is tijdloos, zeker als je een visgraat vloer neemt in een neutrale kleur die past bij elke interieur. Ik kan de rest van mijn leven verder gaan met zo’n soort visgraat vloer. Natuurlijk moet ik dan nog wel de juiste kleur vinden die past bij mijn woning, maar ook dit voelt als een sterke kandidaat. Ik laat alle mogelijkheden nog even bezinken denk ik, het duurt nog wel een paar maanden voordat ik start met dit project. Maar zoals ik al zei: ook dit vind ik erg leuk, de voorpret is alvast begonnen.

 

 

Geef een reactie