Telefoon kapot? Gooi hem niet weg!

gsm-reparatie

Soms heb je van die mensen die gewoon ontzettend onhandig zijn met hun telefoon. Na 3 dagen met hun telefoon rondgelopen te hebben laten ze deze al vallen en zelfs een hoesje kan de schade niet beperken. Gelukkig is niet iedereen zomaar een ongelukkige val gebeurt helaas met bijna iedere telefoon wel eens. Je scherm is gebarsten of je hebt waterschade en je telefoon is in principe kapot. Ga jij je telefoon dan meteen weg? Niet doen! In veel gevallen kan hij namelijk nog gewoon gemaakt worden. Lees snel verder als jij ook wel wat tips over gsm reparaties kan gebruiken.

Telefoon kapot na een duik in het water

Een van de meeste ernstige en ongewenste ongelukken wat betreft je telefoon is toch wel de val in het water. In vele gevallen is je telefoon nog te redden maar…. Je moet er wel razendsnel bij zijn. Als je telefoon in het water is gevallen vis hem er dan zo snel mogelijk uit en haal meteen de telefoon uit elkaar. Droog de binnenkant als eerste af en daarna de buitenkant. Ben je thuis? Vul dan een bak of schaal met rijst of kranten en leg de telefoon daar in. Het is belangrijk dat het vocht uit de telefoon wordt gehaald en dat kan met vocht absorberende producten. Hoewel we hem vaak voorbij horen komen is de vriezer helaas geen optie. Laat je telefoon een dag in de bak liggen en kijk daarna om hij het nog doet. Doet de telefoon niks? Gooi hem dan niet weg. Misschien is het alleen de batterij en deze kan nog prima vervangen worden. Ga even langs bij een bedrijf die doet aan gsm reparatie en vraag daar om advies. Ben je op het moment van de val niet thuis? Dan is je telefoon qua waterschade helaas niet meer te redden. Alsnog kan hij vaak nog wel worden gerepareerd al vallen de kosten wel iets hoger uit.

Telefoon kapot na een kopstoot met de grond

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt, de telefoon die de grond een kopstoot geeft. Een zeer pijnlijk gezegd, wat tevens verandert in een geluksmomentje mocht je telefoon er zonder schade vanaf blijkt te komen. Is echter niet het geval? Dan is het vaak je scherm dat gebarsten is. Soms is de barst nog te overzien en kun je ermee leven maar als je scherm echt te erg is toegetakeld dan dient deze te worden vervangen. Dit kun je overigens trouwens zelf doen of je kunt voor een gsm reparatie kiezen. Hierdoor vervangt een extern bedrijf jouw scherm en is jouw telefoon weer zo goed als nieuw. Ga je naar een echte telefoonwinkel dan ben je over het algemeen wel iets duurder uit. Informeer dus van te voren even naar de prijs zodat je weet wat je kunt verwachten.

Geef een antwoord