Investeren kun je leren!

Investeren in de cryptovaluta lijkt vandaag de dag populairder dan ooit. Steeds meer mensen willen beleggen in de Bitcoin, de Ripple of een andere cryptomunt. Hoe komt het toch dat hierin investeren zo razend populair is geworden? En als je ook wilt beginnen met investeren in deze markt, waar moet je dan beginnen? In dit blog geven we graag antwoord op deze en al je andere vragen omtrent de cryptovaluta.

De markt van cryptovaluta

De markt van de cryptovaluta, de Coins zoals ze ook wel worden genoemd, bestaat alweer een tijdje. De cryptovaluta is een nieuw betaalmiddel die naar verwachting in de toekomst steeds meer ons tastbare betaalmiddel gaat overnemen. De cryptovaluta zijn verschillende coins die ieder zo zijn eigen waarde heeft. Op dit moment is de Bitcoin bijvoorbeeld meer dan 30.000 euro waard terwijl je de Ripple al kunt komen voor iets meer dan 1 euro. Hoe de Coins aan hun waarde zijn gekomen heeft natuurlijk alles te maken met het principe van vraag en aanbod op de markt en wat de verwachtingen zijn voor de toekomst.

Hoe investeer je?

Wil je graag investeren in de cryptovaluta? Dan hebben we goed nieuws voor je. Eigenlijk iedereen met geld kan in deze markt investeren. De drempel is ontzettend laag. Toch kan je als particulier niet direct in deze markt terecht. Dat komt doordat er niet met particulieren wordt gehandeld. Wil je investeren? Dan heb je een broker nodig. Een broker is iemand die voor jou in deze markt handelt. Hij koopt de aandelen op die jij wilt hebben en schuift ze daarna weer door naar jou. Er zijn tegenwoordig een tal van brokers aan het werk waarbij je terecht kunt. Doe van tevoren wel een beetje onderzoek naar welke brokers wel of niet betrouwbaar zijn. Onderzoek doen naar het investeren in de cryptovaluta is trouwens altijd zeer aan te raden. Dit wordt ook wel handelen met voorkennis genoemd. Wanneer je totaal geen verstand hebt van de Coins, hun waardes en de verwachtingen ga je gedachteloos investeren en heb je een groter risico dat je investering in een ongewenst resultaat eindigt.

Het beperken van risico’s

Investeren brengt altijd risico’s met zich mee. Toch kan je deze risico’s zelf wel groter of kleiner maken. Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig om in een keer een groot bedrag te investeren in een Coin. Ook moet je nooit geld lenen om een investering te kunnen maken. Investering alleen (eigen) geld wanneer je dit ook daadwerkelijk kan missen. Daarnaast zijn doelen stellen en afspraken maken met jezelf ook een slimme manier om de risico van het investeren zo klein mogelijk te maken. Op deze manier blijft het investering leuk om te doen.

Geef een reactie