Hoe ik mijn eigen koffiezaak opende

In mijn studententijd leek het me altijd al leuk om als bijbaantje barista te zijn in een leuk koffietentje. Om de een of andere reden is dat er nooit van gekomen. Toen ik begon als jurist, dacht ik ook dat dit niet meer zou gaan gebeuren. Jaren later is deze droom toch nog een soort van uitgekomen. Ik heb namelijk mijn eigen koffiezaak geopend. In deze blog vertel ik meer over mijn avontuur. 

De beslissing 

Mijn baan als letselschade specialist vind ik echt geweldig. Ik zou absoluut geen ander beroep willen uitoefenen. Toch heb ik altijd wel moeite gehad met stilzitten. Een ‘9-tot-5’ kantoorbaan is dus niet altijd ideaal. Ik merkte na 5 jaar als jurist dat ik steeds onrustiger begon te worden. Op een dag zat ik wat te werken in een relaxed koffietentje en toen viel het kwartje: Ik ga mijn eigen koffiezaak openen. Ik was meteen heel zeker van dit besluit en ging dezelfde dag nog aan de slag met het opstellen van een bedrijfsplan. Ik ging in gesprek met mijn werkgever en nam in overleg 1 dag per week vrij. 

Het lastige deel

Het bedenken van ideeën is natuurlijk hartstikke leuk, maar de uitvoering is vaak wat lastiger. Zo ook bij mijn plan van het openen van een koffiezaak. Ten eerste kwam natuurlijk de financiering. Bij het afsluiten van een lening en het huren van een pand komt veel gedoe kijken. Gelukkig heb ik ervaring in het rechtsgebied en ging dit over het algemeen nog soepel. De moeilijkheid kwam voor mij vooral bij het klussen. Ik ben niet zo’n handig persoon en voor dit deel had ik dus redelijk wat hulp nodig. Gelukkig werd dit uit alle hoeken aangeboden en had ik genoeg financiering om hier en daar wat professionals in te huren. 

De geopende koffiezaak

Inmiddels is de koffiezaak een aantal weken open. Het bevalt me nog beter dan ik ooit had kunnen dromen. Ik had het geluk dat mijn koffiezaakje al snel werd ontdekt door veel studenten uit de omgeving. Een van deze studenten had een relatief populaire foodblog, en was zo tevreden met mijn zaak dat ze hier een stuk over schreef. Haar bereik zorgde voor nog meer nieuwe klanten. Elke dinsdag sta ik zelf in de zaak en schenk ik koffie aan mijn klanten. Ik vind het enorm leuk werk en het is een aangename afwisseling met mijn kantoorbaan. In mijn studententijd had ik dit nooit durven dromen!

Geef een reactie