Je fiets beschermen in de grote stad

Het is een welbekend feit dat we regelmatig vertellen aan de toeristen die Amsterdam bezoeken. Er zijn in Amsterdam meer fietsen dan dat er mensen wonen. Wij Nederlanders zijn een fietsend volk. Ikzelf heb vijf jaar in Amsterdam gewoond tijdens mijn studententijd en daar dan ook de uitpuilende fietsen gezien bij centraal en alle grote plekken in de stad. Het is zeker waar dat er ongelofelijk veel fietsen zijn in Amsterdam. Het hebben van een fiets in Amsterdam, maar eigenlijk in heel Nederland is ontzettend belangrijk. Maar in de grote steden zijn er ook problemen rondom de fietsen. We fietsen zo intensief dat onze fietsen relatief snel kapotgaan, zeker voor studenten die agressief fietsen.

Maar een ander groot probleem is het feit dat veel fietsen gestolen worden. Er is in Amsterdam een hele handel in gestolen fietsen die door zwervers worden doorverkocht. Wanneer je een fiets hebt in Amsterdam is het dan ook belangrijk dat je deze goed beschermd. In dit artikel gaan we in op de beste manieren om je fiets te beschermen in Amsterdam en andere grote steden.

Goed slot

Het begint natuurlijk allemaal met een goed slot. Het standaard slot dat op de meeste fietsen zit is niet genoeg. Je zult moeten kiezen voor een dikke ketting die niet is door te knippen met een ijzertang. Je kunt deze ketting niet alleen door je wiel en fietsstang halen maar ook je fiets vastketenen aan iets wat vast in de grond zit zoals een hek of paal. Op deze manier maak je het voor fietsendieven ontzettend lastig om je fiets te stelen.

Je fiets verven

Alhoewel de meeste mensen in grote steden wel een goede fietsketting hebben is er een handige manier om de kans dat je fiets gestolen wordt die veel mensen niet uitvoeren. Dit is namelijk het verven van je fiets in felle kleuren. De meeste fietsendieven stelen namelijk fietsen om ze verder te verkopen. Daarom is het onaantrekkelijk om een fiets te stelen die fel geverfd is omdat niet doorverkocht kan worden. Desondanks is er natuurlijk altijd een kleine kans dat je fiets alsnog gestolen zal worden. Je kan best een keer vergeten in de haast je kettingslot te gebruiken bijvoorbeeld. Daarom raden we aan als student ervoor te kiezen voor een tweedehands fiets te gaan. Ik woon nu in Den Haag en er zijn veel tweedehands fietsen Den Haag te koop. Daarom rijd ik nog altijd op een fijne tweedehands fiets.

Geef een antwoord