Meer betrokken bij de school van je kind

Voor vele ouders is het een moeilijke dag wanneer ze hun kind voor het eerst bij school afzetten. Je hebt je kind de eerste 5 jaar je kind altijd bij je gehad en trouw opgevoed. En nu zie je hem de hele dag niet meer. Voor vele vrouwen is dit een moment om weer fulltime of parttime te gaan werken. Maar er zijn ook veel vrouwen die gewoon huisvrouw willen blijven en de volle aandacht op de kinderen en de familie willen blijven vestigen. Daar is ook absoluut helemaal niks mis mee. Een goede manier om actief te blijven en betrokken zijn bij je kinderen is door voor de school van je kinderen vrijwilligers werk te doen.

Overblijfmoeder

Vele kinderen hebben ouders die allebei werken en daarom blijven de kinderen tijdens de lunchpauze op school. Als je thuisblijft als ouder kun je samen met je kind of kinderen lunchen maar je kunt je ook aanmelden als overblijfmoeder op de basisschool. Op deze manier kun je je kinderen laten spelen tijdens de pauze en tegelijkertijd met je eigen kind en ook anderen kinderen omgaan. Dit is een ontzettend leuke manier om betrokken te zijn bij de school en je kinderen.

Schooluitje begeleider

Een fantastische manier leuke dingen te doen samen met je kind en de andere kinderen in de klas is meegaan op schooluitjes als een van de begeleiders. Elk jaar zijn er meerdere schooluitjes en evenementen waarbij ouders vaak helpen want dat kan natuurlijk niet allemaal door de leraren gedaan worden. Deze schooluitjes zijn altijd naar leuke locaties zoals pretparken, waterparken of misschien zelfs een dierentuin. Het is dus ontzettend leuk om mee te gaan als begeleider. Wees je er wel van bewust dat het belangrijk is voor je kind of kinderen om met zijn schoolgenootjes om te gaan tijdens een dergelijk schooluitje. Geef hem of haar dus de ruimte en houd er rekening mee dat dit niet een uitje is voor jou twee├źn.

Verkeersbegeleider

Vele kinderen fietsen elke dag naar school. Persoonlijk ben ik ooit als kind aangereden door een auto terwijl ik naar school fietste. Elk jaar zien we weer de vlaggen dat de scholen weer begonnen zijn en daarom dus voorzichtig te rijden. Het is zeer belangrijk dat kinderen veilig naar school kunnen fietsen. Om deze reden zijn er veel scholen die gebruik maken van een verkeersregelaar of zelfs verkeersregelaar om het verkeer rondom de school veilig te laten verlopen. Als je dit wilt doen zul je wel eerst een korte opleiding moeten doen. Bijvoorbeeld bij Binck.

Geef een reactie