De leukste DIY projectjes voor de kinderkamer

obs-plaat

Die kleine spruiten groeien als kool. Voor je het weten passen ze niet meer in huis oude bed of zijn ze toe aan nieuwe kleuren of accessoires in hun kamer. Misschien hebben ze de tijd van een prinsessenkamer wel gehad en willen ze juist iets stoerders of misschien willen ze juist een coole themakamer met dino’s en/of auto’s. Hoe je het ook wend of keer, soms zijn onze kinderen gewoon toe aan een nieuwe kinderkamer. En hoe leuk is het nou om dat samen met ze te doen door een DIY projectje ervan te maken? Op zoek naar wat inspiratie? Dat hebben we voor je in overvloed!

Maak een eigen bed

Hoe leuk is het nou als je kind in een zelfgemaakt bed slaapt! En nog leuker is dat je een zelfgemaakt bed helemaal kunt aanpassen aan jullie wensen en behoeften. Daarnaast is zelf een bed maken ook helemaal niet moeilijk. Sterker nog, het is zelfs makkelijker dan je ooit had verwacht. Wat voor soort bed je wilt maken hangt natuurlijk helemaal af van je kind. Misschien wil je kind wel een boomhut bed of een bedhuis of een bed met een klamboe. Voor welk bed je ook gaat, je zult er in ieder geval niet veel materiaal voor nodig hebben. Met een paar houten balken of een paar pallets kom je al een heel eind. Zorg er wel altijd voor dat het materiaal van hout goed is afgewerkt zodat jullie geen splinters of andere nare verwondingen oplopen tijdens jullie DIY projectje. Maak met je kind een schets van het frame en zet de maten erbij. Met deze schets kun je in principe al aan de slag. Bevestig het materiaal aan elkaar vast en je hebt je frame. Je kunt bijvoorbeeld aan de hoofdzijde nog een obs plaat gebruiken als hoofdbord zodat je kind niet tegen de muur aan ligt maar dat hoeft natuurlijk niet. Meer een kwestie van persoonlijke smaakt. Leg het matras in het frame en leuk het bed op met wat accessoires om het helemaal af te maken.

Een levensgroot krijtbord

Houdt jouw kind van tekenen? Dan is een levensgroot krijtbord het perfecte idee voor zijn of haar kamer. Hoe je dit maakt? Super simpel! Je gaat naar de bouwmarkt en je koopt een paar potten met krijtverf. Zo simpel? Ja, zo simpel! Sinds een aantal jaar is krijtverf helemaal in en kan je het zelfs bij de bouwmarkt op de hoek kopen. Je zorgt ervoor dat de muur waar je het krijtbord om wilt hebben schoon en vetvrij is en daarna kun je aan de slag. Markeer het gebied dat je wilt verven met afplaktape en verven maar! Het hangt een beetje van de ondergrond af of een laag voldoende is. In sommige gevallen kan het zijn dat er een tweede laag overheen moet maar de verf is binnen een paar uur droog dus dan kan er een tweede laag overheen. Laat de verf wel altijd 24 uur drogen voordat er op gekrijt wordt voor een zo’n mooi mogelijk resultaat. Wist je trouwens dat een krijtbord niet alleen maar zwart hoeft te zijn. Je kunt krijtverf tegenwoordig in verschillende kleuren kopen zodat de krijtmuur helemaal past bij de rest van de kamer.

Geef een antwoord