Welke telefoon past bij jou?

telefoons-vergelijken

De mobiele telefoon, we lijken wel niet meer zonder te kunnen. Gelukkig hoeven we dat ook niet want iedere maand komt er wel weer een nieuw mobiel op de markt. Van Samsung tot Apple en van Nokia tot Huawei, ieder merk heeft zo’n zijn eigen kenmerken en kwaliteiten. Maar hoe vind je nu eigenlijk de meeste geschikte telefoon in dit gigantische aanbod? In dit blog een aantal tips en tricks om je daarbij te helpen!

Een losse telefoon kopen of een abonnement

Allereerst is het verstandig om jezelf de vraag te stellen hoe je, je nieuwe telefoon wilt aanschaffen. Wil je hem gewoon los kopen in de winkel of ga je liever voor een abonnement? Beide opties hebben zo hun voordelen. Als je een telefoon koopt in de winkel is hij meteen helemaal van jou en zit je nergens aan vast. Kies je voor een nieuwe telefoon inclusief een abonnement? Dan zit je minimaal voor een jaar aan dit abonnement vast maar je hoeft niet in een keer het volledige bedrag voor je telefoon te betalen. De nieuwste versies kunnen soms wel tot 600 euro of nog wel meer kosten en dat is een hoop geld in een keer. Met een mobiel abonnement verdeel je dit bedrag over een 12 of 24 maanden en krijg je meteen je data erbij. Je betaalt je natuurlijk ook nog een x bedrag voor.

Foto’s maken of toch liever series kijken

Dan de tweede grote vraag: wil je een telefoon om foto’s mee te maken of gebruik je, je telefoon liever voor het kijken van films en series? Voor beide opties verwacht je namelijk hele andere dingen van je telefoon. Wil je, je telefoon gebruiken voor het maken van mooie foto’s? Zoek dan een telefoon die een scherpe camera heeft en verschillende functies wat betreft foto’s maken. Ben je eerder op zoek naar een telefoon waar je series en/of films op wilt kijken? Zoek dan een telefoon ben een superscherp beeld dat misschien ook wel een paar inches groter is. Natuurlijk vraag je, je dan misschien alsnog af welke telefoon beter is. Dit kun je simpel checken door verschillende telefoons te vergelijken. Tegenwoordig zijn er op internet vele verschillende sites die alle telefoons voor je op een rijtje hebben staan. Klik op wat jij de belangrijkste punten vindt en de site zorgt ervoor dat verschillende telefoons voor je worden vergeleken.

Het besturingssysteem

Dan de derde vraag: welk besturingssysteem vind je fijner werker? iOS of Android? Meestal kijken mensen voor een besturingssysteem en blijven daar ook bij hangen omdat ze het gewend zijn. Heb je altijd al een iphone gehad? Dan zal een Samsung of Huawei erg wennen zijn in het gebruik de eerste paar dagen en vice versa natuurlijk.

 

 

Geef een antwoord