Tips voor het verbouwen van jouw badkamer

Heb jij plannen om binnenkort je verouderde badkamer aan te pakken? Tegenwoordig kun je alle kanten op. De badkamer is de laatste jaren een van de belangrijkste ruimtes in het huis geworden. Er zijn vele mogelijkheden om je badkamer om te toveren tot een heuse mini spa. Denk aan het plaatsen van een comfortabel ligbad met bubbelfunctie, een cabine met regendouche, mooie wastafel kommen. Je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt. In deze blog deel ik een aantal tips ter inspiratie!

Luxe douchen onder een stortdouche

In de perfecte moderne badkamer mag de stortdouche natuurlijk niet ontbreken. Een paar jaar geleden was een stort- of regendouche nog een overbodige luxe, die alleen weggelegd leek te zijn voor vrijstaande nieuwbouw woningen en hotelkamers met minimaal 4 sterren.Maar tegenwoordig zie je steeds vaker woningen die beschikken over deze zalige douchekop. Dat komt omdat de aanschaf van een stortdouche een stuk betaalbaarder is dan vroeger. Je kunt een regendouche laten inbouwen of opbouwen. Inbouwen is een stukje duurder, maar ziet er wel een stuk mooier uit. En als je toch van plan bent om wat muren en tegels in de badkamer open te breken, kun je net zo goed de muur in de douche aanpakken. Voordat je enthousiast besluit een stortdouche te installeren, is het wel belangrijk om te checken of je cv-ketel voldoende capaciteit heeft om warm water te produceren. Anders sta je straks eerder in de miezer regen dan een tropische zomerbui!

Spelen met de ruimte

Beschikt jouw paleisje niet over de grootste badkamer? Dan nog kun je jouw badkamer omtoveren tot een prachtige, moderne ruimte. Een fantastische tip om een kleine badkamer optisch groter en lichter te laten lijken, is het gebruik van spiegels. Plaats bijvoorbeeld een grote wandspiegel boven de wastafels en zorg dat de lichten in de badkamer er op schijnen. De spiegel weerkaatst namelijk het licht van de lamp(en), waardoor je donkere, kleine badkamer ineens een stuk ruimer en lichter lijkt. Ook is het belangrijk om na te denken over de kleur tegels. Donkere kleuren maken een ruimte al snel klein en knus. Door het gebruik van lichte tegels smokkel je er optisch ook weer wat meer ruimte bij.
Verder kun je voor een mooie finishing touch de oude wasbakken vervangen voor mooie waskommen. Dit geeft je badkamer het ultieme hotel gevoel. Je kunt echt alle kanten op met de verbouwing van je badkamer. Let er wel op dat je het niet te gezellig of sfeervol maakt, straks maak je het jezelf 's ochtends te moeilijk om onder de douche vandaan te komen!

Geef een antwoord