Wat kun je het beste dragen – en wat niet?

Zoals je weet nemen wij hier op dit blog geen blad voor onze mond. Draag je een outfit die je beter in je kast had kunnen laten hangen of doneren? Dan zullen wij dat dan ook zeker eerlijk tegen je zeggen. Maar, aan de andere kant, natuurlijk geven we je ook graag tips over welke kleding wel goed bij je past. Lees snel verder voor meer!

Wat niet te dragen

De tip die we nu gaan geven klinkt waarschijnlijk erg voor de hand liggend, maar toch is het een basisfout die we regelmatig mensen zien maken. Het allerbelangrijkste wanneer je kleding gaat kopen is dat je kleding koopt in de juiste maat! En dan niet de maat die je denkt dat je hebt of die je aspireert, maar de daadwerkelijke maat die correspondeert met de maten van jouw lichaam. Maten kunnen namelijk enorm verschillen per winkel. Dus meet jezelf eens een keer deskundig op. Schrijf je borstomvang, taillemaat, heupbreedte, binnenbeenlengte en andere maten op in je notities in je telefoon. Zo heb je altijd de juiste maten bij de hand en kun je je in de betreffende winkel laten informeren welke kledingmaat daar het beste bij past.

Neem het nou maar van ons aan, goed zittende kleding ziet er zo veel beter uit! Ook voor mensen met een licht negatief zelfbeeld, die bijvoorbeeld denken dat ze een paar maten groter moeten dragen dan daadwerkelijk bij hun lichaam past, is dit punt erg belangrijk. Juist in kleding die op maat is voor jouw lichaam, zul je je stukken beter en slanker voelen!

Ken je lichaam

Iedereen is anders en zo heeft ook elk lichaam een eigen vorm. Je hebt vast wel eens gehoord van de klassiekers ‘zandloperfiguur’ of een ‘peervormig lichaam’. Hoewel niet iedereen makkelijk in hokjes is te plaatsen, is het zeker interessant om eens online onderzoek te doen naar deze theorieën. Als je weet in welke categorie jij valt, kun je namelijk ook veel tips en tricks vinden voor kledingstukken die super goed werken voor jouw lichaam of kleding die je beter kunt vermijden. 

Wat werkt wel?

Oke, nu we weten wat niet werkt en waar je allemaal op moet letten is het tijd om te kijken naar kledingstukken die iedere vrouw in haar kast zou moeten hebben hangen. Ten eerste de zwarte of donkerblauwe jeans. Kies een model dat bij jouw lichaam past en je zit altijd goed. Met een blouse of een baggy t-shirt, hakken of sneakers. Je kunt dit item zo up- en down-dressen als jij zelf wilt. Ook mooie getailleerde jas doet het ook altijd goed. Kijk eens bij Mango jassen dames voor tijdloze modellen. Daarnaast is een mooie trui ook altijd een goede investering. Bijvoorbeeld van de Tommy Hilfiger trui dames zul je jarenlang plezier hebben en de kwaliteit blijft prachtig, ook na het wassen.

Geef een reactie