Is jouw werkplaats als winterproof?

werkplaatskachel

Het najaar is in volle gang. De dagen worden korter, kouder en natter. Je denkt misschien nog niet aan de winter maar de winter is dichterbij dan je denkt. De tijd gaat zo ontzettend snel. Het lijkt nog gisteren dat we nog lekker in ons korte mouwenshirt op een terras konden zitten. Omdat de tijd zo snel gaat vergeten veel mensen een goede voorbereiding wat betreft hun werkplek of werkplaats winterproof maken. Ze komen er pas achter als het eigenlijk al te laat is. Voorkom dat jij in de kou moet werken met deze handige voorbereidingstips.

Zorg voor goede isolatie

Allereerst is een goede isolatie van de werkruimte een must. Een goede isolatie zorgt er namelijk voor dat de warmte binnen blijft en de kou buiten. Maar dat is nog niet alles! In de zomer zorgt goede isolatie en namelijk ook voor dat de warmte buiten blijft en de kou binnen om het zo maar even te benoemen. Goede isolatie is het hele jaar eigenlijk ontzettend belangrijk. Hoe je weet of jouw ruimte goed is geïsoleerd? Ruimtes die niet goed zijn geïsoleerd hebben vaak maar enkelzijdig glas en een dunne wand. Is dit het geval? Dan moet je ingrijpen. Weet je het niet zeker? Je kunt dit altijd navragen bij de eigenaar of bij de partij die deze ruimte heeft gebouwd.

Breng warmte naar binnen met een werkplaatskachel

Is de ruimte goed geïsoleerd maar is het nog steeds niet erg warm binnen? Schaf dan een werkplaatskachel aan. Een werkplaatskachel is een verplaatsbare kachel die je dus overal neer kunt zetten. Deze kachel verwarmt binnen no-time een ruimte en zorgt ervoor dat het dus lekker warm blijft. En is de ruimte goed geïsoleerd? Dan blijft die warmte als het goed is in de ruimte zodat je geen eens extra meer hoeft te stoken. Bij De Boer Drachten hebben ze goede werkplaatskachels in hun assortiment.

Kleed je aan met laagjes

Is jouw werkplaats goed geïsoleerd en heb je een werkplaatskachel maar is het nog steeds koud? Kijk dan of je, je anders kan kleden. Misschien draag je maar een of twee lagen. Net zoals dat de ruimte goed geïsoleerd moet zijn geldt dat voor jou natuurlijk ook. Hoe weer lagen, hoe beter je geïsoleerd bent. Dit komt door de lucht tussen de lagen. En mocht je het opeens te warm krijgen, dan kun je gewoon heel simpel een laagje uitdoen. Zorg er daarnaast ook voor dat je voeten en handen goed warm blijven. Als deze eenmaal koud zijn dat zul je de hele dag een koud gevoel blijven houden. Het enige wat daar echt tegen helpt is een lange, warme douche nemen.

Geef een antwoord